Varkenshaas met mosterdsaus en gevulde aardappelen

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

varkenshaasje (700 g)

olijfolie

Saus :

1 sjalot

2 tomaten

dragon

graanmosterd

2 dl room

roux van boter en bloem (facultatief)

Aardappelen :

1 ei

een scheutje room

peper

zout

nootmuskaat

1 eetlepel fijngehakte kervel

1 eetlepel fijngehakte peterselie

600 g broccoli

Het varkenshaasje kleuren in olijfolie en kruiden. Het vuur temperen en het vlees 5 minuten bakken tot het rosé is. Het vlees uit de pan halen, in aluminiumfolie wikkelen en in een oven van 50 leggen.

De tomaten in kokend water dompelen, verfrissen en de huid en de zaden verwijderen. Het tomaatvlees in kleine blokjes snijden. De sjalotjes fijn snijden en in de pan doen waarin het vlees werd gebakken. De sjalotjes stoven en room en gehakte dragon toevoegen. De saus inkoken en, indien gewenst, binden met een weinig roux. Tenslotte 2 eetlepels mosterd en de blokjes tomaat bij de saus doen.

De broccoli wassen, gaar maken in de magnetron of in kokend water en kruiden met peper en zout. De aardappelen wassen en in de schil koken. De aardappels doormidden snijden en het binnenste met een lepel verwijderen. Dat “kruim” met een scheutje room tot puree roeren, op smaak brengen met peper, zout, nootmuskaat en fijngehakte kervel en peterselie toevoegen. Het eiwit stijf kloppen en de sneeuw door de puree spatelen. De leeggehaalde aardappelen met de luchtige puree vullen en 15 minuten verwarmen in een hete oven.

Het versneden vlees, de warme saus, broccoli en de gevulde aardappelen op warme borden schikken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content