Ingrediënten

Voor 4:

  • 600 g varkenshaas
  • boter
  • peper en zout
  • 1 bos jonge wortelen, ongeveer 350 g
  • 150 g gedopte jonge erwten
  • 6 grofgehakte blaadjes jonge munt
  • 6 fijngesneden jonge lente-uien
  • 12 kleine krielaardappelen

Bak de varkenshaas aan alle kanten aan in boter, kruid met peper en zout en zet 8 min. in een oven van 200°C. Haal uit de oven en laat nog 5 min. nagaren onder aluminiumfolie.

Schil de wortelen niet, maar spoel ze grondig in koud water. Blancheer de wortelen 2 min. in lichtgezouten kokend water, giet af en laat schrikken onder de koude kraan. Blancheer de erwten 2 min., giet af en laat eveneens schrikken onder de koude kraan. Stoof de groenten apart 8 min. in boter, kruid met peper en zout. voeg de munt toe aan de erwten, de lente-ui aan de wortelen.

Halveer de aardappelen en kook ze ongeschild beetgaar in lichtgezouten water. Wentel de aardappelen nadien in gesmolten boter en kruid licht met zout. Versnij het vlees en schik op borden. Leg er de aardappelen en groenten bij. Werk af met de braadsappen van het vlees.

Tip: lente-ui zet de jonge wortelsmaak kracht bij, munt doet hetzelfde met jonge erwten.

Bak de varkenshaas aan alle kanten aan in boter, kruid met peper en zout en zet 8 min. in een oven van 200°C. Haal uit de oven en laat nog 5 min. nagaren onder aluminiumfolie. Schil de wortelen niet, maar spoel ze grondig in koud water. Blancheer de wortelen 2 min. in lichtgezouten kokend water, giet af en laat schrikken onder de koude kraan. Blancheer de erwten 2 min., giet af en laat eveneens schrikken onder de koude kraan. Stoof de groenten apart 8 min. in boter, kruid met peper en zout. voeg de munt toe aan de erwten, de lente-ui aan de wortelen. Halveer de aardappelen en kook ze ongeschild beetgaar in lichtgezouten water. Wentel de aardappelen nadien in gesmolten boter en kruid licht met zout. Versnij het vlees en schik op borden. Leg er de aardappelen en groenten bij. Werk af met de braadsappen van het vlees. Tip: lente-ui zet de jonge wortelsmaak kracht bij, munt doet hetzelfde met jonge erwten.