Voor 4:

600 g varkenshaas

Boter

peper en zout

100 g verse geitenkaas (type Chavroux)

verse bieslook

Voor de puree:

3 kg aardappelen

Boter

volle melk

75 g verse geitenkaas

3 el fijngesneden verse bieslook

peper en zout

versgeraspte nootmuskaat

Voor de rapen:

1,2 kg kleine witte rapen

100 g boter

4 el honing

peper en zout

Kook de aardappelen en pureer ze. Werk de puree op met boter, melk, geitenkaas, bieslook, peper, zout en nootmuskaat.

Schil de rapen, snij ze in kleine tonnetjes en stoof ze gaar in water met boter (ze moeten voor een derde onderstaan). Voeg de honing toe wanneer de rapen bijna gaar zijn. Kruid met peper en zout.

Bak de varkenshaas langs alle kanten aan in boter, kruid met peper en zout. Braad gedurende 12 min. in een oven van 200°C.

Versnij het vlees en serveer met de puree, de rapen en enkele toefjes geitenkaas. Werk af met bieslook en peper.

Tijd: 45'

Moeilijk: 2

Voor 4: 600 g varkenshaasBoterpeper en zout100 g verse geitenkaas (type Chavroux)verse bieslookVoor de puree: 3 kg aardappelenBotervolle melk75 g verse geitenkaas3 el fijngesneden verse bieslookpeper en zoutversgeraspte nootmuskaatVoor de rapen: 1,2 kg kleine witte rapen100 g boter4 el honingpeper en zoutKook de aardappelen en pureer ze. Werk de puree op met boter, melk, geitenkaas, bieslook, peper, zout en nootmuskaat.Schil de rapen, snij ze in kleine tonnetjes en stoof ze gaar in water met boter (ze moeten voor een derde onderstaan). Voeg de honing toe wanneer de rapen bijna gaar zijn. Kruid met peper en zout.Bak de varkenshaas langs alle kanten aan in boter, kruid met peper en zout. Braad gedurende 12 min. in een oven van 200°C.Versnij het vlees en serveer met de puree, de rapen en enkele toefjes geitenkaas. Werk af met bieslook en peper.Tijd: 45'Moeilijk: 2