Varkenshaas gevuld met zongedroogde tomaten

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Recept van Viv Hermans

Voor 4 personen

2 varkenshaasjes

300 g zongedroogde tomaten op olijfolie

2 tenen verse knoflook

40 g pijnboompitten

200 g jonge fetakaas

basilicum, zwarte peper, zeezout

olijfolie van koude persing

400 g ‘corne de Gatte’-aardappelen

2 takjes verse rozemarijn

6 wortelen

verse tijm en tijmbloemen

1 el acaciahoning

kaneel

1 blokje kippenbouillon

bieslook of pijpui

sla

bakpapier en keukengaren

Bereiding

1. Laat de gedroogde tomaten uitlekken. Stoom de aardappels 7 à 8 minuten en snijd in blokjes. Snijd de wortels in lamellen. Spoel de trostomaten en laat aan de stelen. Rooster de pijnboompitten en laat afkoelen.

2. Warm de oven voor op 200 °C. Snijd de varkenshaasjes in de lengte bijna door. Plooi het vlees open. Snijd het nogmaals over de lengte doormidden en zorg ervoor dat beide helften nog steeds aan elkaar blijven. Wrijf het vlees in met geplette knoflook. Leg op beide zijden van de varkenshaas fijngesneden tomaten. Brokkel er fetakaas over en bestrooi met pijnboompitten. Dek af met basilicumblaadjes en kruid met peper en zeezout. Vouw het vlees toe en bind op met keukengaren. Bak kort aan alle kanten in olijfolie en zet 18 à 20 minuten in de oven.

3. Los een half bouillonblokje op in water. Voeg de wortelschijfjes toe en zorg dat ze juist onder staan. Voeg een mespunt kaneel en wat olijfolie toe. Bedek met bakpapier.Laat 1 à 2 minuutjes koken en giet af.

4. Bak de aardappelblokjes in olijfolie goudbruin. Snijd de gewassen rozemarijnblaadjes fijn. Snijd een teen knoflook fijn. Voeg beide toe aan de aardappels, kruid met zeezout en peper en laat zacht verder bakken. Warm de wortels in olijfolie met een lepel honing en verse tijm. Gril de trostomaten tot ze openbarsten.

5. Versier de voorverwarmde borden met sla. Versnijd het vlees en schik de rest van de ingrediënten errond. Versier met bieslook en tijmbloemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content