Varkenshaas gevuld met gedroogde tomaat, mozzarella en salie

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Met deze basisingrediënten bereid je een feestelijk gerecht. Met wat extra tijd en aandacht slaag je er zeker in.

Voor 4 personen

2 varkenshaasjes

250 g gedroogde tomaat

250 g mozzarella

10 blaadjes salie,

4 tomaten

1 tl honing

4 el olijfolie,

1 el frambozenazijn

aceto balsamico

een scheut witte wijn

400 g aardappelen

100 g parmezaankaas

1 glas port

Bereiding

1. Vulling: mix salie, mozzarella en gedroogde tomaat en maak de farce eventueel minder droog met wat olie van droogtomaten. Snijd het vlees in, vul met de mengeling en bind dicht met keukentouw. Laat even rusten. Kook de geschilde aardappelen, pureer ze en voeg olijfolie, peper en zout toe.

2. Kook een glas port in tot siroop. Schaaf de parmezaankaas boven bakpapier, vorm rondjes en bak deze in 8 minuten op 220 °C tot koekjes (opgepast dat ze niet te bruin worden). Snijd de tomaten in vieren en haal het zaad weg. Meng het vruchtvlees in een kom met frambozenazijn, olijfolie en honing. Stoof de tomaten met peper, zout en wat gehakte salie.

3. Blus de warmte met een scheut aceto balsamico en witte wijn. Mix tot een saus en zeef indien gewenst. Bind de saus met opgelost maïszetmeel of een klontje boter. Bak het vlees aan en zet de haasjes 10 minuten in de oven op 200 °C (het vlees mag nog lichtjes roze zijn vanbinnen).

4. Snijd rondjes van het vlees van 1 cm dik en plaats deze op warme borden. Lepel er wat saus rond en versier met fijngesnipperde salie. Schep met 2 lepels hoopjes aardappelpuree op de borden, leg er een parmezaankoekje op en opnieuw een schepje puree. Trek een streep ingekookte port rond de constructie. Versier met een paar stukjes gemarineerde tomaat en twee lijntjes grof zout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content