Varkensgebraad met kastanjes en spruitjes
Voor 4-6:
Voor 4-6:
1 varkensgebraad met zwoerd van 1,5 kg
1,25 dl olijfolie
zeezout
25 kastanjes
2 bollen knoflook
12 zilveruitjes
12 spruitjes, schoongemaakt
15 takjes verse tijm
Voor de braadjus
26 g boter
2 el bloem
5 dl kippenbouillon
Verwarm de oven voor op 220Ā°C. Maak diepe, evenwijdige inkepingen in het zwoerd van het varkensgebraad. Wrijf het vlees in met 3 el olijfolie en kruid met zout. Leg in een braadslee. Kerf een kruis in de kastanjes en schik naast het vlees. Bak 15 min. Zet de oven lager tot 200Ā°C en bak het vlees nog 30 min.
Snij de bovenkant van de bollen knoflook af en meng de knoflook met de uitjes, spruitjes, tijm en resterende olijfolie. Schik naast het vlees en bak nog 30 min. tot de groenten gaar zijn en het varkenszwoerd krokant is.
Maak de braadjus: smelt de boter op een matig vuur en meng er de bloem onder. Laat 2 min. bakken en voeg geleidelijk aan de bouillon toe. Laat al roerend 3 Ć 5 min. koken tot de jus is ingedikt. Serveer bij het varkensgebraad.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier