Varkensfilet zoetzuur

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen :

3/4 kg varkensfilet,

1 rode en 1 groene paprika,

1 ui,

1 blik ananasschijven,

2 dl kippenbouillon,

250g rijst,

azijn,

arachideolie,

1 Ã 2 eetlepels ketchup,

fijne suiker of vloeibare honing,

2 eetlepels gehakte peterselie en/of korianderblaadjes,

peper & zout

Maak de groenten schoon. Snij de ui in fijne ringen, de paprika’s (zonder zaadjes of zaadlijsten) in fijne reepjes. Laat de ananas uitlekken, vang het sap op. Snij de varkensfilet in blokjes. Bak ze kort rondom aan op een hevig vuur, in wat arachideolie. Zet ze even aan de kant. Roerbak de groenten in dezelfde pan. Doe er het vlees weer bij. Meet 1 dl ananassap af en Â1/4 dl azijn. Schenk bij het vlees. Doe er de bouillon en de ketchup bij. Schep goed om en laat 10 tot 15 minuten sudderen, tot vlees en groenten gaar zijn. Breng op smaak met suiker, peper en zout. Voeg er de in stukjes gesneden ananasringen aan toe. Laat nog even goed doorwarmen. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. Vermeng de rijst met de verse gehakte tuinkruiden. Serveer bij het zoetzuur.

Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content