Vanillesaus

  • Moeilijkheid

Vanillesaus

Voor 4:

5 dl volle melk

1 vanillepeul

4 eierdooiers

70 g suiker

Breng de melk met de opengesneden vanillepeul aan de kook. Klop ondertussen de eierdooiers met de suiker luchtig in een kom. Verwijder de vanillepeul uit de melk en giet die geleidelijk aan en al roerend op de eierdooiers. Giet de saus in een pan en zet op zacht vuur. Laat zeker niet meer koken, anders stollen de eierdooiers en schift de saus.

Roer zacht tot de saus licht begint te binden en neem van het vuur wanneer ze de rug van een lepel bedekt zonder er meteen af te lopen. Giet door een fijne zeef en zet in de ijskast tot aan het gebruik.

Tip: Vanillesaus of ‘crĆØme anglaise’ is de meest klassieke zoete saus en de basis van veel zoete bereidingen: ijs, flan, pudding enzovoort.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content