Vanille-ijs met salade van rode vruchten, gekarameliseerde perziken en frambozensaus

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

4 bollen vanille -ijs

150 g bosaardbeien

100 g braambessen

2 perziken (of gele nectarines)

150 g frambozen

150 g bosbessen

100 g aalbessen

1 dl sinaasappelsap

1 dl Grand Marnier

Saus :

300 g frambozen

100 g suiker

De saus bereiden : 300 g frambozen opwarmen met 100 g suiker, pureren, eventueel dikken met maïszetmeel en laten afkoelen.

De perziken schillen, in plakjes snijden en in boter en suiker laten karameliseren. Overgieten met sinaasappelsap. Het vuur hoog draaien, en flamberen met likeur (pas op voor de brandende dampen). Leg in ieder bord een bol ijs. Leg de rode vruchten rond het ijs en de plakjes perzik rond de vruchten. Overgiet met saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content