Vanille-ijs met geitenmelk en verse geitenkaas
Voor 6 Ã 8 personen:
Voor 6 Ã 8 personen:
10 eierdooiers
200 gram suiker
1 liter geitenmelk
2 Ã 3 vanillestokjes
250 gram verse geitenkaas
150 gram frambozen
Doe de dooiers in een slakom samen met 175 gram suiker. Klop 5 minuten op tot het mengsel wit wordt. Giet de melk in een steelpan, voeg de rest van de suiker toe en de vanillestokjes (in de lengte gesplitst). Breng aan de kook, zet van het vuur en laat 10 minuten trekken. Verwijder de vanillestokjes maar laat het merg in de melk. Giet onder voortdurend roeren met een houten lepel voorzichtig op de dooiers. Zet op zacht vuur en blijf roeren tot het mengsel dikt. Laat afkoelen. Laat het mengsel in de ijsmachine draaien, maar laat niet helemaal opstijven: het ijs wordt nog lopend over een kussentje van verse geitenkaas geschept. Dien op met frambozen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier