Ingrediënten

Voor 4 :

  • 250 g vanille-ijs
  • 1 potje artisanale abrikozenconfituur
  • 2,5 dl verse slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • een scheutje cognac

Vul een langwerpige vorm of ijslade half met ijs, smeer de confituur over het ijs en bedek met een nieuwe laag ijs. Zet minstens 12 uur in de diepvriezer. Snij het abrikozenijs in schijven. Leg de schijven in grote platte borden en serveer met halfopgeklopte room, gemengd met vanillesuiker en een scheutje cognac.

Vul een langwerpige vorm of ijslade half met ijs, smeer de confituur over het ijs en bedek met een nieuwe laag ijs. Zet minstens 12 uur in de diepvriezer. Snij het abrikozenijs in schijven. Leg de schijven in grote platte borden en serveer met halfopgeklopte room, gemengd met vanillesuiker en een scheutje cognac.