Valentino

  • Moeilijkheid

Nodig voor 6 tot 8 :

een inox ring van 4 cm hoog en een diameter van 18 tot 20 cm

Chocoladebiscuit :

3 eieren

90 g suiker

80 g bloem

17 g aardappelmeel

7 g donkere cacaopoeder

Vanille-stracciatella :

170 g melk

1/2 vanillestok

50 g suiker

2 eierdooiers

170 g slagroom

1,5 gelatineblad

Italiaans schuim :

80 g eiwit

35 g suiker

7 g water

150 g ontpitte krieken

100 g hagelslag

Glaçage van ganache

Chocoladebiscuit bereiden. Eieren en suiker 15 minuten lang kloppen tot een luchtige massa. Bloem, aardappelbloem en cacao zeven en luchtig door het eierbeslag spatelen. Het beslag in de ring gieten en 30 minuten bakken in een oven van 200 C.

De vanillestracciatella bereiden. Melk met de vanillestok en de helft van de suiker aan de kook brengen. Dooiers met de rest van de suiker loskloppen. De kokend hete melk al kloppende op de dooiers gieten. De “anglaise” terug op het vuur plaatsen en al roerende opwarmen tot 85 C (de saus bedekt de rug van een houten lepel). De in koud water geweekte gelatine uitknijpen en door de anglaise mengen. De slagroom stijf kloppen en met een spatel door de gedeeltelijk afgekoelde anglaise roeren.

Italiaans schuim bereiden. De suiker en het water tot een siroop koken (121 C). De eiwitten stijf kloppen. De suikersiroop door de eiersneeuw spatelen en blijven kloppen tot afkoeling.

De Italiaanse meringue en de chocoladehagelslag luchtig mengen met de anglaise.

De taart opbouwen. De biscuit in 2 laagjes van 1 cm dik snijden. Een laag in de vorm leggen, afdekken met krieken en vervolgens een laag stracciatella aanbrengen. De tweede biscuitlaag in de vorm doen en afsluiten met een laag stracciatella. De bovenkant glad strijken en de vorm 1 uur in de diepvriezer zetten. De taart glaceren met opgewarmde ganache.

Bij deze taart kan men vanille-ijs of chocoladesaus geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content