Ingrediënten

  • 6 tot 8 zoete uien (fijngesneden)
  • 1 kopje room
  • 1 kopje kippen-, runder- of groentebouillon (naar keuze)
  • 2 eetlepels boter of margarine

Laat de boter op een matig vuurtje in een grote kookpot smelten. Bak hierin de uien lichtbruin. Doe het deksel op de kookpot en laat de uien gedurende 1 uur gaarstoven. Na een uurtje komt het natuurlijke 'nectar' van de zoete uien vrij. Voeg vervolgens de bouillon en de room toe, totdat de soep de gewenste smaak en dikte heeft. Kruid met wat peper en zout.

Laat de boter op een matig vuurtje in een grote kookpot smelten. Bak hierin de uien lichtbruin. Doe het deksel op de kookpot en laat de uien gedurende 1 uur gaarstoven. Na een uurtje komt het natuurlijke 'nectar' van de zoete uien vrij. Voeg vervolgens de bouillon en de room toe, totdat de soep de gewenste smaak en dikte heeft. Kruid met wat peper en zout.