Garneer je uiensoep met korstjes toastbrood die je bestrijkt met de uienpuree uit je roerzeeef.
Voor 4 personen
4 uien
1 preiwit
1/2 tak bleekselderij
boter
2,5 liter groente- of gevogeltebouillon
peper en zout
kruidentuil (peterseliestengels, tijm en laurier)
een handvol vers wit broodkruim
Voor de diablotins:
2 sneden toastbrood van 1/2 cm dik
boter
groentepulp uit de roerzeef
peper en zout
geraspte kaas
Bereiding
1. Schil de uien en hak ze grof, samen met de prei en selderij. Houd 3 eetlepels van de ui apart. Stoof de rest glazig in boter, bevochtig met bouillon. Kruid met peper, zout en kruidentuil en laat zacht gaarkoken.
2. Voeg het broodkruim toe en laat even doorkoken. Verwijder de kruidentuil en draai de soep door een roerzeef. Controleer de kruiding en giet door een puntzeef. Breng aan de kook, schuim af en monteer met een klont boter. Bak de resterende ui in boter en doe bij de soep.
3. Snijd het toastbrood in ruiten, besmeer met boter en kleur in de pan. Besmeer met de uienpuree uit de roerzeef, bestrooi met geraspte kaas en gratineer onder de grill. Leg in de soep en serveer.
Tijd: 35′
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier