Uiengarbure

  • Moeilijkheid

Voor 2 liter:

6 uien

1 preiwit

1/2 tak bleekselderij

boter

2 l blanke fond of gevogeltebouillon

peper en zout

kruidentuil (peterseliestengels, tijm en laurier)

een handvol vers wit broodkruim

Voor de diablotins:

2 sneden toastbrood van 1/2 cm

boter

groentepulp uit de roerzeef

peper en zout

geraspte kaas

Schil de uien en hak ze grof, samen met de prei en selderij. Stoof zacht in boter zonder te laten kleuren en overgiet met de fond of bouillon. Kruid met peper, zout en kruidentuil en laat zacht gaarkoken. Voeg het broodkruim toe en laat even doorkoken. Verwijder de kruidentuil en draai de soep door een roerzeef. Controleer de kruiding en giet door een puntzeef. Breng aan de kook, schuim af en monteer met een klontje boter.

In een garburesoep is broodkruim het bindmiddel. Traditioneel worden bij dit soort pureesoepen ‘diablotins’ geserveerd : getoaste stukken brood bedekt met groentepuree (die overblijft in de roerzeef na het roerzeven van de soep) of met een dikke kaassaus en bestrooid met geraspte kaas en nadien gegratineerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content