Uienbhaji’s met erwten

  • Difficulty

Bhaji’s zijn Indiase street food snacks en bestaan hoofdzakelijk uit uien gebakken in een knapperig gefrituurd deeg. De specerijen zorgen voor de specifieke exotische smaken.

Voor 4 personen

  • 150 g gedopte erwten
  • 1 grote ui
  • 1 rode peper
  • 1 stukje gember
  • 200 g kikkererwtenmeel
  • 1/2 tl zout
  • 1,5 tl suiker
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 el verse koriander
  • 1 el limoensap
  • 2 el arachideolie
  • 4 à 5 el water
  • arachideolie, om te friture
  • mangochutney, om te serveren

Bereiding

1. Blancheer de erwten 1 minuut in ongezouten kokend water. Halveer de ui en snijd hem in dunne ringen. Hak de peper en gember fijn. Doe de droge ingrediënten in een kom en voeg de erwten, ui, peper en gember toe.

2. Snijd de verse koriander (steeltjes en al) fijn en voeg toe aan de kom. Voeg het limoensap, de olie en enkele eetlepels water toe. Meng tot een vrij stevig beslag. Voeg eventueel wat meer water toe als het te droog is. Laat 10 minuten rusten, terwijl de frituurolie opwarmt tot 180 °C.

3. Laat eetlepels van het beslag in de olie vallen en frituur enkele minuten tot de bhaji’s goudbruin zijn. Frituur niet meer dan drie à vier bhaji’s tegelijk. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer meteen met de mangochutney.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content