Voor 4:

Voor de tzatziki:

300 g komkommer

20 muntblaadjes

2 takjes platte peterselie

sap van 1 citroen

100 g Griekse yoghurt

cayennepeper

tabasco

1 tl zout

Voor de scampispies:

scampi's naar keuze

lange cocktailprikkers

cayennepeper

zout

paprikapoeder

olijfolie

Afwerking:

toast

12-tal kleine muntblaadjes

Tzatziki: schil de komkommers, snij overlangs in vieren, verwijder de zaadlijsten. Snij in lange julienne (staafjes, ca. 3 mm dik). Laat uitlekken op een keukenhanddoek, dep droog. Snij munt en peterselie fijn, meng met het citroensap door de yoghurt. Kruid met een snuifje cayennepeper, enkele druppels tabasco en zout. Voeg de komkommer toe, meng voorzichtig, laat minstens 2 uur rusten in de koelkast.

Spiesjes: steek de scampi's op de cocktailprikkers, kruid met een weinig cayennepeper, zout en paprikapoeder. Bak net gaar in olijfolie.

Serveer met de tzatziki en met toast. Versier met verse munt.

Voor 4: Voor de tzatziki: 300 g komkommer20 muntblaadjes2 takjes platte peterseliesap van 1 citroen100 g Griekse yoghurtcayennepepertabasco1 tl zoutVoor de scampispies: scampi's naar keuzelange cocktailprikkerscayennepeperzoutpaprikapoederolijfolieAfwerking:toast12-tal kleine muntblaadjesTzatziki: schil de komkommers, snij overlangs in vieren, verwijder de zaadlijsten. Snij in lange julienne (staafjes, ca. 3 mm dik). Laat uitlekken op een keukenhanddoek, dep droog. Snij munt en peterselie fijn, meng met het citroensap door de yoghurt. Kruid met een snuifje cayennepeper, enkele druppels tabasco en zout. Voeg de komkommer toe, meng voorzichtig, laat minstens 2 uur rusten in de koelkast.Spiesjes: steek de scampi's op de cocktailprikkers, kruid met een weinig cayennepeper, zout en paprikapoeder. Bak net gaar in olijfolie. Serveer met de tzatziki en met toast. Versier met verse munt.