Voor liefhebbers van stevige schotels.
Voor 4 personen:
4 tussenribstukken
100 g gehakte sjalot
2,5 dl bruine jus
2,5 dl room
100 g tuinkers
1/2 kg Parijse champignons
margarine
madera
port
50 g verse boter
2 flesjes Leffe Blond
Snijd de champignons in vier en bak ze in wat margarine.
Giet vervolgens de room en wat bruine jus erbij en laat inkoken tot sausdikte.
Werk verder af met port, madera, peper en zout. Stoof de versnipperde sjalotjes in boter en blus met Leffe Blond. Laat dit alles inkoken tot de helft, voeg er dan pas de rest van de bruine jus aan toe en laat opnieuw inkoken.
Werk af met een klontje boter, peper en zout.
Bak de tussenribstukken.
Giet de Leffesaus op de bodem van een warm bord, leg hierop het vlees en de champignons en garneer met wat tuinkers.
Dien op met aardappelen naar keuze.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier