Voor 4:
1/2 kg gedroogde tuinbonen
1/2 kg spinazie
1/2 kg snijbiet
een handje platte peterselie
een handje dille
2 à 3 grofgehakte uien
1 glas olijfolie
het sap van een halve citroen
zout en peper
1 el sojasaus (tamari)
Zet de tuinbonen de dag voordien te week in een recipiënt met ruim water. De volgende dag verfrist men het water. De bonen opzetten in koud water en 15 à 20 minuten zachtjes laten koken. Giet dit kookwater af. Giet vers water bij de bonen, breng opnieuw aan de kook en laat pruttelen tot de bonen half gaar zijn. Voeg de grofgesneden groenten, olijfolie, zout, peper en citroensap toe. Laat alles verder pruttelen onder halfgesloten deksel tot bijna al het vocht is verdampt. De saus dient ingedikt te zijn. Een half uur voor het einde de dille en de platte peterselie toevoegen. Op smaak brengen met sojasaus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier