Ingrediënten

  • 500 g Callebaut-chocolade
  • 250 g boerenboter
  • 2 koffielepels koffie-extract (NES van Nescafé)
  • een klein likeurglaasje (whisky, cognac, calvados volgens smaak)
  • 100 g cacaopoeder

Laat de chocolade met boter in een glazen maatbeker smelten in de microgolfoven of in een warmwaterbad. Klop dit mengsel tot een homogene massa en meng er vervolgens met een garde de NES en de likeur onder. Doe dit mengsel in een platte schaal met randen van 2,5 cm hoog en laat de massa een nacht opstijven. Schep de volgende morgen met behulp van een koffielepel willekeurige vormen van de chocolademassa en wentel deze aan alle kanten door de cacaopoeder. Leg de truffels in een zeef en schud de overtollige cacao af. Koop een pralinedoos, doe er de truffeltjes in en geef de doos aan een vriend of vriendin.

Laat de chocolade met boter in een glazen maatbeker smelten in de microgolfoven of in een warmwaterbad. Klop dit mengsel tot een homogene massa en meng er vervolgens met een garde de NES en de likeur onder. Doe dit mengsel in een platte schaal met randen van 2,5 cm hoog en laat de massa een nacht opstijven. Schep de volgende morgen met behulp van een koffielepel willekeurige vormen van de chocolademassa en wentel deze aan alle kanten door de cacaopoeder. Leg de truffels in een zeef en schud de overtollige cacao af. Koop een pralinedoos, doe er de truffeltjes in en geef de doos aan een vriend of vriendin.