Truffels van Leona

  • Moeilijkheid

250 g fondantsuiker

250 g boter op kamertemperatuur

250 g chocolade

1 dl koffie-extract (60 g)

een snuifje zout

Voor de afwerking:

100 g CÃ’te d’Or fondant chocolade

50 g bloemsuiker

1 el cacao

Smelt de chocolade en meng er de fondantsuiker, de boter, het snuifje zout en het koffie-extract door. Roer alles goed door elkaar en laat dit mengsel een halve dag in de koelkast opstijven. Smelt de fondantchocolade in een kom in een warmwaterbad op een temperatuur van 37°C (dus niet te warm). Maak met behulp van een koffielepeltje kleine chocoladebolletjes en dompel ze voorzichtig in de gesmolten fondantchocolade. Haal met een fijn vorkje de chocoladebolletjes uit het pannetje met de gesmolten chocolade en laat ze met hun grillige vorm opstijven op aluminiumfolie. Rol de truffels tenslotte door een mengsel van bloemsuiker en cacao.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content