Voor de truffels van chocolade
- 250 g fondantsuiker
- 250 g boter op kamertemperatuur
- 250 g chocolade
- 1 dl koffie-extract (60 g)
- een snuifje zout
Voor de afwerking
- 100 g fondantchocolade
- 50 g bloemsuiker
- 1 el cacao
Bereiding
- Smelt de chocolade en meng er de fondantsuiker, de boter, het snuifje zout en het koffie-extract door. Roer alles goed door elkaar en laat dit mengsel een halve dag in de koelkast opstijven.
- Smelt de fondantchocolade in een kom in een warmwaterbad op een temperatuur van 37°C (dus niet te warm). Maak met behulp van een koffielepeltje kleine chocoladebolletjes en dompel ze voorzichtig in de gesmolten fondantchocolade.
- Haal met een fijn vorkje de chocoladebolletjes uit het pannetje met de gesmolten chocolade en laat de truffels met hun grillige vorm opstijven op aluminiumfolie.
- Rol de truffels tenslotte door een mengsel van bloemsuiker en cacao.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier