Truffel- en foie-grasflapjes

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 kleine verse truffels van 20-25 g elk

2 el fijngehakte verse truffel

100 g rauwe ganzenlever

15 cl gevogelte- of eendenfond

zout & peper

400 g bladerdeeg

1 ei

Laat de fond tot de helft inkoken en marineer de gehakte truffel erin. Zet opzij maar hou lauw. Rol het bladerdeeg uit tot 4 mm dikte en snij er 4 rechthoekjes uit van 20 bij 10 cm. Bestrijk de linkerhelft van elk lapje met geklopt ei en leg de truffels in het midden daarvan. Vouw de rechterhelft erover en maak de randen goed dicht. Vorm cirkels van 80 à 90 mm diameter door de randen af te steken. Bestrijk de bovenkant van de flapjes met geklopt ei en laat ze 10 à 15 minuten bakken in de oven bij 200-220°C.

Braad aan het einde van de baktijd de vier stukken ganzenlever gedurende 30 seconden in een pan met antiaanbaklaag.

Haal de flapjes uit de oven en maak een insnijding net boven de bodem. Strooi wat zout op de truffel en leg de gebraden foie gras in het flapje. Maak dicht en leg op een bord. Oversaus met de truffelmarinade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content