Tropische vruchtensoep geparfumeerd met specerijen
Voor 4 personen:
Voor 4 personen:
2 dl zoete wijn
4 dl water
100 g suiker
het sap en de geraspte schil van een onbespoten citroen
het zachte stuk uit 1 stengel citroengras, fijngehakt een weinig geraspte gember
een opengesneden vanillestok
3 kruidnagels
1 steranijs
1 pijpkaneel
1 theelepel geplet korianderzaad
Garnering: 400 g exotische vruchten (mango, ananas, ramboetans, mangostans enz.)
4 blaadjes munt
Verwarm alle ingrediënten voor de soep langzaam, al roerend in een pan met dikke bodem en laat alles zachtjes enkele minuten onder het kookpunt trekken. Haal de pan van het vuur, laat de soep afkoelen en zeef de siroop. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Doe hetzelfde met de ananas. Pel de ramboetans, schil de mangostans, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees klein. Schik de vruchtensalade in glazen kommetjes en voeg de ijskoude soep toe. Versier met versnipperde munt. Dien deze soep bij voorkeur op na een pikant gerecht.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier