Trio van meloen met kokossabayon

Voor 4:

Voor 4:

Voor de meloen:

100 g suiker

4 plakjes gember

1 gedroogd pepertje

1 reep limoenschil

sap van 1 limoen

1/2 charentaismeloen

1/2 galiameloen

1/4 watermeloen

2 stukjes gekonfijte gember

verse kokosschilfers

Voor de tulpkoekjes:

60 g zachte boter

60 g suiker

3 eiwitten

60 g bloem

Voor de sabayon:

2 eidooiers

1 el suiker

4 el batida de coco

Doe de suiker in een pan met 2 dl water, de gember, het pepertje en de limoenschil. Breng al roerend aan de kook. Laat de siroop, als de suiker opgelost is, inkoken tot de helft. Voeg het limoensap toe en laat de siroop afkoelen. Steek met een parisiennemes bolletjes uit de meloenen en doe deze in een kom. Voeg ook de fijngesneden gekonfijte gember toe aan de kom. Giet de siroop over het fruit en zet een nacht koel weg.

Verwarm de oven voor op 200°C. Roer de boter en suiker schuimig. Voeg afwisselend eiwit en bloem toe. Leg per koekje 2 eetlepels beslag op een bakplaat met bakpapier en spreid het beslag uit tot een cirkel van 10 cm doorsnee. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes, want ze zetten uit tijdens het bakken. Bak de koekjes 10 à 12 minuten tot ze bruin kleuren langs de randen. Haal de koekjes uit de oven en leg ze op ingevette glazen. Duw de koekjes voorzichtig rond de glazen, zodat ze de vorm ervan aannemen en laat ze afkoelen.

Plaats een kom boven een pan met water. Breng het water tot tegen het kookpunt en doe dan de eidooiers, suiker en batida in de kom. Klop het mengsel schuimig.

Bouw het gerecht op: plaats een tulpkoekje op elk bord en vul het met de uitgelekte meloenbolletjes. Nappeer het fruit met sabayon en werk af met de kokosschilfers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content