Voor 12 crostini:
wilde mengeling van jonge slablaadjes (Belgische kropsla, raketsla, krulsla, blaadje zurkel en of bloedkruid enz.).
zachte olijfolie (uit Ligurië, van taggiascaolijven)
jonge aceto balsamico of citroensap
fleur de sel uit de Camargue
zwarte peper
12 getoaste driehoekjes zuurdesemtarwebrood (ca. 1,5 cm dik)
Smeersel 1:
100 g tonijnvlees uit blik
2 el bloemkopjes van kappertjes
1 el citroensap
peper, zout
1 teen knoflook, geperst
olijfolie
Smeersel 2:
100 g jonge ambachtelijke geitenbrie
1 el pasta van zwarte olijven
Smeersel 3 (guacomole):
vruchtvlees van 2 rijpe avocado’s, gepureerd
1 klein Spaans pepertje
Romeinse peterselie
1 à 2 el citroensap
peper, zout
1 geperst teentje knoflook
Meng de schoongemaakte slamengeling met zachte olijfolie en aceto balsamico of citroensap en kruid met ‘fleur de sel’ en grove zwarte peper. Verdeel over vier borden.
Bereid de drie smeersels. Pureer het tonijnvlees in de vijzel en meng met bloemen van kappertjes, citroensap, zout, peper, knoflook en olijfolie. Meng geitenkaas en pasta van olijven. Meng het vruchtvlees van de avocado met het pepertje, peterselie, citroensap, knoflook, peper en zout.
Toast de driehoekjes brood en smeer in. Leg de crostini bovenop de salade op de borden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier