Trinité van chocolade (nagerecht)

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier personen:

4 vormpjes

250 g blokchocolade

2 eidooiers

50 g bloemsuiker

120 g chocolade

10 cl sterke koffie

75 cl room

30 g fijne suiker

2 keer wit van ei

100 g fijne suiker

Bereidingswijze:

Wrijf de vormpjes in met de gesmolten blokchocolade. Bereid een chocolademousse door twee eidooiers op te kloppen met 50 g bloemsuiker. Voeg de gesmolten chocolade en sterke koffie toe. Klop de room met de 100 g fijne suiker en haal met de spatel alles door elkaar. Klop het wit van ei en de overige suiker tot sneeuw. Roer met een spatel de sneeuw door de chocolade. Vul de vormpjes op met chocolademousse en zet alles in de diepvries. Versier naar eigen wens met ‘crème anglaise’, warme chocoladesaus, chocoladeschilfers en amandelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content