Tournedos Rossini

  • Moeilijkheid

Voor 2 personen:

2 tournedos van 3 cm dik

100 gram ganzenlever (foie gras) of staafpaté

2 sneden oesterbrood

75 gram boter

4 eetlepels madeira

200 gram Parijse champignons

2 plakjes gerookt vet spek

400 gram sperziebonen

2 sjalotten

zout en peper

Maak de verse sperziebonen schoon en kook ze beetgaar. Afgieten en warm houden. De champignons schoonborstelen, in plakjes snijden en in 30 gram boter om en om bakken. Bestrooien met zout en peper en warm houden. De koekenpan schoonvegen met keukenpapier. Het brood, zonder korstjes, aan beide kanten bruin bakken. Om elke tournedos spek wikkelen en dit met een touwtje vastbinden. Pan schoonvegen, nieuwe boter in de pan doen en de tournedos snel (elke kant 2 minuten) op een hoog vuur bruin bakken. Bestrooien met zout en peper. Wanneer je medium vlees (à point) verkiest, bak je de tournedos zachtjes 2 tot 4 minuten langer. De tournedos op een sneetje gebakken brood leggen en warm houden. De schijfjes ganzenlever 15 seconden aan elke kant in de hete pan bakken. Bij staafpaté hoeft dit niet. De sjalotten heel fijn hakken, bakken en blussen met de madeira. De tournedos serveren op het sneetje brood met de ganzenlever, de sjalotten met madeira, sperziebonen en gebakken champignons.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content