Toscaanse panforte

  • Moeilijkheid

250 gram geroosterde amandelen

150 gram walnoten

250 gram geconfijt fruit (in blokjes)

2 theelepels kaneel

2 theelepels gemalen koriander

theelepel nootmuskaat

200 gram bloem

200 gram poedersuiker

200 gram honing

1 zakje vanille suiker

Vermeng de geroosterde amandelen, de walnoten, de geconfijte fruitblokjes, het kaneelpoeder, de koriander en de nootmuskaat in een grote kom. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en meng goed. Doe 1 eetlepel water in een pan met dikke bodem, voeg de poedersuiker en de honing toe en laat al roerend alles smelten op een zacht vuurtje. Zet het vuur hoger en blijf roeren tot je een sissende, dikke, lichtbruine karamel verkregen hebt. Voeg de karamel bij het bloemmengsel en meng alles tot een glad deeg. Bekleed een hoge taartvorm van 20 cm doorsnee met boterpapier. Giet het deeg erin en strijk het glad. Laat 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 160°C. Haal de panforte uit de vorm, laat afkoelen en bestuif met vanillesuiker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content