Tortilla’s met kalkoen

© Getty
Voor 4 personen
  • 500 g kalkoenborst
  • 1 kleine ui
  • 1 lookteentje
  • een blaadje laurier
  • een takje tijm
  • een snuifje zout
Voor de saus
  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 klein blik gehakte tomaten
  • tabasco
  • een snuifje zout
  • enkele takjes verse koriander
Om op te dienen
  • tortilla’s
  • fijngesneden ijsbergsla
  • rijpe avocadostukjes
Bereiding
  1. Snij de kalkoenborst in grote stukken en leg in een kleine kookpot. Pel de uit en snij in tweeën, pel het lookteentje, leg beide in de kookpot bij de kalkoenstukken. Kruid met een beetje zout en leg het laurierblad en het tijmtakje erbij. Vul de kom met water tot alles onder staat, zet op een klein vuurtje en laat de kalkoen ongeveer 30 minuten garen.
  2. Pel de grote ui en snij hem voorzichtig, met je zonnebril op tegen de tranen, in kleine stukjes. Verwarm de olijfolie en stoof hierin de ui mooi licht bruin. Voeg de gehakte tomaten toe en kruid met wat zout en een beetje tabasco (of wat meer als je van lekker pikant houdt). Laat 15 minuutjes stoven.
  3. Snij de koriander fijn en voeg bij de tomatensaus. Wanneer de kalkoen gaar is, haal dan de stukken uit de kookpot en laat even afkoelen. Snij in kleine stukjes en meng onder de tomatensaus. Laat de saus nog even sudderen en indikken. Serveer de tortillas’s met de vulling van kalkoen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content