Tortilla met tomaat en spek, flapjacks met banaan en abrikozen

2466033

Voor 2 tieners:

Tortilla met tomaat en spek, flapjacks met banaan en abrikozen

Voor 2 tieners:

3 el olijfolie

1 kleine ui, gesnipperd

50 g gerookte spekblokjes

100 g nieuwe aardappelen in de schil, in blokjes gesneden

6 grote eieren

100 g kerstomaatjes, gehalveerd

2 el fijngehakte basilicum

25 g versgeraspte parmezaan

zwarte peper

Flapjacks (12 stuks):

125 g boter

3 el zonnebloemolie

125 g demerarasuiker

2 el gouden stroop

1/4 tl gemalen kaneel

50 g bananenchips

50 g gedroogde abrikozen

200 g havervlokken

Verwarm de grill voor, op matige stand.

Verhit de olijfolie in een antiaanbakpan (20 cm) en fruit de ui en het spek.

Kook intussen de aardappelen 5 minuten in kokend gezouten water. Laat goed uitlekken.

Klop de eieren los en voeg de aardappelen, kerstomaatjes, basilicum en parmezaan toe. Kruid met peper. Giet in de pan en bak een vijftal minuten tot de onderkant mooi gebruind is. Schuif de tortilla onder de grill tot ook de bovenkant gaar is. Schuif op een bord en laat afkoelen. Snij in 4 porties. Geef er groene sla bij.

Flapjacks: verwarm de oven voor op 180Ā°C. Vet een rechthoekige bakvorm in. Smelt de boter, olie, suiker, stroop en kaneel op laag vuur. Haal van het vuur. Snij de bananenchips en abrikozen in stukjes. Voeg samen met de havervlokken toe aan de pan. Roer door elkaar en giet in de bakvorm. Druk goed aan en bak 20 minuten in de oven tot het baksel bruin kleurt langs de randen.

Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Verdeel in 12 porties met een scherp mes en laat verder afkoelen. Haal uit de vorm en bewaar in een luchtdichte doos.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content