Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 grote aardappelen
  • 500 ml olijfolie van goede kwaliteit
  • 4 sjalotjes
  • 6 eieren
  • peper en zout

Schil aardappelen en sjalotjes. Snij in blokjes. Gaar in olijfolie in een bakpan (30 cm) op matig vuur (ca. 20 minuten). Draai regelmatig om met een spatel.

Breek de eieren boven een kom, kruid met peper en zout, klop los met een vork.

Neem de blokjes aardappel en sjalot met een schuimspaan uit de olie en doe ze bij de eieren. Meng met een vork. Zeef de olijfolie uit de pan en giet in een roestvrijstalen bewaarkan om later te gebruiken.

Warm wat van deze olijfolie op in een schone bakpan, giet het eimengsel erin en duw glad met de spatel. Bak op zacht vuur. Maak na ca. 7 minuten de boorden los met de spatel. Bedek de pan met een groot deksel, draai de pan om en leg de tortilla op het deksel. Schuif de eierkoek weer voorzichtig in de pan om de andere kant te bakken. Schud ze na een drietal minuutjes zachtjes los en leg op een schotel. Dien warm op met een fris slaatje. Kan ook koud gegeten worden, met stokbrood.

Schil aardappelen en sjalotjes. Snij in blokjes. Gaar in olijfolie in een bakpan (30 cm) op matig vuur (ca. 20 minuten). Draai regelmatig om met een spatel. Breek de eieren boven een kom, kruid met peper en zout, klop los met een vork.Neem de blokjes aardappel en sjalot met een schuimspaan uit de olie en doe ze bij de eieren. Meng met een vork. Zeef de olijfolie uit de pan en giet in een roestvrijstalen bewaarkan om later te gebruiken. Warm wat van deze olijfolie op in een schone bakpan, giet het eimengsel erin en duw glad met de spatel. Bak op zacht vuur. Maak na ca. 7 minuten de boorden los met de spatel. Bedek de pan met een groot deksel, draai de pan om en leg de tortilla op het deksel. Schuif de eierkoek weer voorzichtig in de pan om de andere kant te bakken. Schud ze na een drietal minuutjes zachtjes los en leg op een schotel. Dien warm op met een fris slaatje. Kan ook koud gegeten worden, met stokbrood.