Tortilla Brava
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 6 personen
- 1/2 kg aardappelen
- 1 grote ui
- 1 dl olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 tl grof zout
- 1 1/2 tl pimentón (gerookte paprika)
- 1/2 tl cayennepeper
- 3 el zongedroogde tomatenpasta
- 2 el fijngehakte verse tijm
- 5 eieren
- zwarte peper en zout
Bereiding
- Schil en snij de aardappelen in dunne plakken. Snij de ui in reepjes. Verhit 1/2 dl olijfolie in een sauteuse. Wrijf de knoflook fijn met het zout. Doe in de pan met de pimentón, cayennepeper en tomatenpasta. Fruit 1 minuut en voeg dan de aardappelen en uien toe. Laat afgedekt gaarstoven.
- Giet nadien door een zeef. Kluts de eieren en voeg de tijm en groenten toe. Laat 10 minuten rusten. Verhit de resterende olie in de sauteuse en voeg het eiermengsel toe. Laat op een zacht vuurtje bakken tot de tortilla goudbruin is: 15 à 20 minuten.
- Draai de tortilla brava om met behulp van een deksel of bord en bak nog 5 minuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier