Tortellini met broccoli en kruidenkaas

09-06-2011, 18:42
Bijgewerkt op: 13-10-2024, 16:00
Pimp je kant-en-klare tortellini met een portie gezonde broccoli en geef ‘m een upgrade met een sausje van kruidenkaas.
Voor 4 personen
- 500 g tortellini
- 500 g broccoli
- 1/4 l instantbouillon
- 2 el tarwebloem
- 2 el boter
- 200 g roomkaas met kruiden
Bereiding
- Kook de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Blancheer intussen de broccoliroosjes 5 tot 7 minuten in 1/4 l instantbouillon. Bewaar de bouillon.
- Verhit de boter in een pan en roer de bloem door de boter. Giet de broccolibouillon bij de bloem, breng al roerend aan de kook en laat de saus 5 minuten doorkoken.
- Roer de roomkaas voorzichtig los in wat bouillon en roer het mengsel vervolgens door de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Schep de broccoli door de saus en overgiet de warme tortellini met de saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier