Torentje van rode tonijn met avocado, komkommer en gekonfijte tomaat

Voor 4:

Voor 4:

400 g tonijn (blue fin)

2 tomaten

Â1/2 komkommer

1 avocado

1 citroen

2 tenen look

olijfolie

tijm, laurier

peper, zout

enkele kervelblaadjes

Gelei van tomaat:

4 tomaten

enkele korianderblaadjes

1 sjalot

enkele blaadjes basilicum

1 takje lavas

1 teen look, tijm en laurier

Gelei van tomaat: verwarm een scheut olijfolie en stoof de versnipperde sjalot en fijngesneden look. Voeg de in stukken gesneden tomaten en de kruiden toe en laat alles een half uur pruttelen. Zeef het mengsel met behulp van een zeefdoek. Doe er 2 in koud water geweekte gelatineblaadjes bij. Laat opstijven.

Gekonfijte tomaten: snij de vruchten in vieren, verwijder de zaden. Leg de partjes op een ovenplaat, bestrooi met peper, zout en suiker en leg tussenin tijm, laurier en de in twee gesneden tenen look. Besprenkel alles met olijfolie en zet zeker anderhalf uur in de oven op 100°. Snij daarna de tomaten in blokjes.

Afwerking: schil de komkommer, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij ook het vlees van de avocado in blokjes en besprenkel met citroensap. Maak een torentje van schijfjes rauwe tonijn, afgewisseld met blokjes tomaat, avocado en komkommer. Leg een schijfje gegrilde tonijn tegen het torentje. Hak de gelei van tomaat fijn en breng rondom aan. Versier met kerveltakjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content