Torentje van peperkoek met ijs en vanillesaus

  • Moeilijkheid

Voor 2:

6 plakken peperkoek

150 g vanille-ijs met rozijnen of gekonfijt fruit

3 dl melk

1 vanillestokje

2 eierdooiers

30 g suiker

2 eetlepels vers geperst sinaasappelsap

eventueel 2 gekonfijte bloemen voor de garnering

Maak de saus: breng de melk aan de kook met het doormidden gespleten vanillestokje. Klop de eierdooiers met de suiker op tot een wit schuimig mengsel. Haal het vanillestokje uit de melk. Voeg het eierdooiermengsel bij de melk en laat de saus op een zeer zacht vuurtje indikken terwijl u steeds blijft roeren (ze mag niet koken). Neem ze van het vuur zodra ze aan de lepel blijft plakken. Laat ze afkoelen (nu en dan roeren) en zet ze dan in de koelkast.

Laat het roomijs halfzacht worden. Bestrijk een plak peperkoek met een laag ijs en dek af met een tweede plak. Bestrijk ook deze plak met roomijs en eindig met een derde plak peperkoek. Zet de torentjes 10-15 minuten in de diepvriezer om het ijs weer te laten harden.

Giet op elk bord een bodempje vanillesaus. Lepel daarna enkele druppeltjes sinaasappelsap

op de saus en trek deze druppels met de punt van een vork tot een decoratief patroon. Schik het torentje op de saus en versier het eventueel met een gekonfijte bloem.

In de plaats van peperkoek kunt u plakken krentenbrood of ander zoet brood gebruiken. Ook lekker met aardbeienijs en een coulis van rode vruchten. Of met mokka-ijs en vanillesaus met druppels gesmolten chocolade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content