Torentje van knolselderpuree, bospaddenstoelen, truffelpuree, peulen, lamshaas met portsaus

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Maak een feestelijk gerecht met een laag knolselderpuree, een laag bospaddenstoelen, een laag truffel-aardappelpuree, een laag peulen en tot slot het lamsvlees. Overgiet dit alles met portsaus.

Voor 4 personen

1 knolselder

8 aardappelen

1 klein scheutje truffelolie

100 g bospaddenstoelen

2 lamshazen (filets)

250 g peulen

0,5 dl port

0,5 dl bouillon (bij voorkeur lamsbouillon)

1 ui

100 g boter

een scheut room

nootmuskaat

Bereiding

1. Schil de knolselder en snijd de knol in stukken. Gaar de stukken in een pan met gezouten water. Schil en kook de aardappelen in gezouten water. Pureer ze, voeg een klont boter en een scheut room toe en kruid met peper en zout. Meng de helft van de puree met de gekookte knolselder en voeg een beetje nootmuskaat toe. Meng een klein scheutje truffelolie met de rest van de aardappelpuree.

2. Hak de ui fijn en stoof in een pan met een weinig boter. Voeg de port en de lamsbouillon toe en kook het vocht in tot gewenste dikte. Zeef de saus. Bak de bospaddenstoelen in een pan met boter en kruid met peper en zout. Kook de peulen beetgaar in een weinig gezouten water. Rooster het lamsvlees in een grillpan met boter. Kruid het vlees met peper en zout. Laat het vlees enkele minuten rusten en snijd de filets schuin in dikke schijven.

3. Doe een laag knolselderpuree in een serveerring, vul aan met een laag bospaddenstoelen, een laag truffel-aardappelpuree, een laag peulen en leg tot slot de schijven lamsvlees op de torens. Verwijder de ringen en giet de portsaus uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content