Torentje van groentepuree met garnalen, gesmoorde Griet met sjalot, kervel en champagnesaus

  • Moeilijkheid

Voor 4:

400 g aardappelen

200 g knolselder

1 ei, boter, room

peper, zout en nootmuskaat

4 groene asperges

4 mooie stukken grietfilet

200 g garnalen

broodkruim

zachte mosterd

1 gehakte sjalot

4 hoopjes kervel

Saus:

10 cl champagne

10 cl visfimet

10 cl room

2 sjalotjes

Kook de geschilde aardappelen met de schoongesneden knolselder gaar. Pureer de twee en voeg een scheutje room en een klontje boter toe. Kruid met peper en zout. Kook de asperges gaar (al dente).

Bereid de saus: laat de fijngesneden sjalotjes zweten in boter, voeg de champagne en visfumet toe en laat een beetje inkoken. Smeer de visfilets aan beide kanten in met mosterd, bestrooi met zeer fijn gehakte sjalot en broodkruim. Bruin de vis in olijfolie en laat kort verder garen in de oven.

Warm de asperges op. Warm ook de aardappelpuree op, voeg het ei en de in stukjes gesneden aspergestengels toe en roer voorzichtig om. Warm de saus op, voeg room toe en laat tot de gewenste dikte inkoken.

Voeg op het einde nog een scheutje champagne toe. Kruid met peper en zout. Plaats een ring op ieder warm bord en verdeel de groentepuree. Vul verder met de garnalen en druk alles goed aan. Neem de ring weg en schik de vis op de garnalen. Lepel de saus rond de torentjes. Leg een hoopje kervel op elk stuk vis en versier met enkele aspergepunten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content