Torentje van gerookte snoekbaars met tomaten

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Dit gerecht kun je volgens het recept bereiden indien je over een rookoventje beschikt.

Voor 4 personen

4 stukken filet van snoekbaars van 125 g elk

4 tomaten

1 soeplepel fijngesneden basilicumblaadjes

bouillon van schaaldieren (kreeft, garnalen of mosselen)*

peper

zout

4 ringvormen

een rookoventje

Bereiding

1. Kruid de vis met peper en zout en schik in inox ringen.

2. Blancheer de tomaten, verfris en verwijder huid en zaden. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

3. Zet de ringen met de vis in een rookoventje en kook de stukken filet juist gaar.

4. Zeef de bouillon en giet uit over vier warme borden. Voeg de blokjes tomaat en de basilicum toe en schik de torentjes van vis in het midden van de borden.

* Bouillon van schaaldieren bereid je door schaaldieren in een grote pot met water, versneden wortelen, groene selder en peterseliestengels langzaam aan de kook te brengen. Laat alles zo’n 3 uur zachtjes pruttelen, zodat er een geurige, heldere bouillon overblijft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content