Voor 12 personen
Voor de aspergemousse:
200 g groene asperges
2 dl kippenbouillon
300 g room 40%
sap van 1/2 citroen
3 blaadjes gelatine (3.2 g stuk )
Voor wasabi-schuim:
1 ei en 1 eierdooier
1 eetlepel sushi azijn
1 eetlepel mosterd
1 mokkalepel mosterd
125 ml melk
125 ml room
250 ml maïsolie
wasabi naar smaak
druppels sesamolie
Voor de vinaigrette:
2 dl rodewijnazijn
4 dl arachideolie
2 dl olijfolie
1 eetlepel suikerwater
peper, zout, suiker
1 teentje look
tonijn
Bereiding
1. Voor de aspergemousse: schil de uiteinden van de asperges een beetje bij en kook ze 1 minuut in ruim kokend water. Verfris in koud water. Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop de room half op. Maak de kippenbouillon lauw tot 35 °C en smelt er de gelatine in. Mix de asperges met de kippenfond en spatel er de room onder. Kruid met peper, zout en citroensap. Dit gerecht kun je maximaal 2 dagen bewaren.
2. Voor wasabi-schuim: mix alle ingrediënten in een blender en voeg wasabi toe naar eigen smaak, maar zeker niet te veel. Giet de saus in een sifonfles en steek 1 gaspatroon op. Maak eventueel ter vervanging een mayonaise met wasabi.
3. Voor de tonijntartaar: snijd het vlees in kleine dobbelsteentjes en meng er koriander, ‘light’ sojasaus, peper en een weinig vinaigrette onder.
4. Serveer een kruidenslaatje bij dit gerecht.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier