Tonijntartaar met wasabischuim en mousse van groene asperges

Ondersteunend algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Voor 12 personen

Voor de aspergemousse:

200 g groene asperges

2 dl kippenbouillon

300 g room 40%

sap van 1/2 citroen

3 blaadjes gelatine (3.2 g stuk )

Voor wasabi-schuim:

1 ei en 1 eierdooier

1 eetlepel sushi azijn

1 eetlepel mosterd

1 mokkalepel mosterd

125 ml melk

125 ml room

250 ml maïsolie

wasabi naar smaak

druppels sesamolie

Voor de vinaigrette:

2 dl rodewijnazijn

4 dl arachideolie

2 dl olijfolie

1 eetlepel suikerwater

peper, zout, suiker

1 teentje look

tonijn

Bereiding

1. Voor de aspergemousse: schil de uiteinden van de asperges een beetje bij en kook ze 1 minuut in ruim kokend water. Verfris in koud water. Week de gelatineblaadjes in koud water. Klop de room half op. Maak de kippenbouillon lauw tot 35 °C en smelt er de gelatine in. Mix de asperges met de kippenfond en spatel er de room onder. Kruid met peper, zout en citroensap. Dit gerecht kun je maximaal 2 dagen bewaren.

2. Voor wasabi-schuim: mix alle ingrediënten in een blender en voeg wasabi toe naar eigen smaak, maar zeker niet te veel. Giet de saus in een sifonfles en steek 1 gaspatroon op. Maak eventueel ter vervanging een mayonaise met wasabi.

3. Voor de tonijntartaar: snijd het vlees in kleine dobbelsteentjes en meng er koriander, ‘light’ sojasaus, peper en een weinig vinaigrette onder.

4. Serveer een kruidenslaatje bij dit gerecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content