Tonijntaart

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

Voor het deeg:

350 g Anco Biologische Patisseriebloem

1 1/2 dl olijfolie

1 1/2 dl droge witte wijn

Voor de vulling:

2 el olijfolie

25 g pijnboompitten

1 bokaal Bonduelle Paprika Piquillos, uitgelekt

1 blikje Heinz Tomatenblokjes

280 g tonijn uit blik, uitgelekt

zout en peper

zwarte olijven

Verwarm de oven voor op 180°C.Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed een soepel deeg dat gemakkelijk van de kom loslaat. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en laat het 30 min. rusten. Rooster de pijnboompitten in een beetje olijfolie. Houd ze apart. Snijd de paprika’s in stukjes. Stoof de tomaten en de paprika’s zachtjes tot het meeste vocht verdampt is. Kruid met zout en peper, voeg de pijnboompitten en de verkruimelde tonijn toe en laat het mengsel 2 min. opwarmen. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en wrijf dit licht in met olijfolie. Kneed het deeg nog eens en rol het dan uit tot een rechthoekige lap. Leg deze lap op de bakplaat. Spreid de vulling er over uit en vouw de deegranden tot een opstaande rand. Versier de taart met de olijven en bak ze 30 min. in de oven.

Tip: Je kan deze taart van tevoren maken, want ze is ook koud erg lekker. Een picknick-ideetje?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content