Een recept van Viv Hermans.
Voor 4 personen
tonijn (4 x 150 g)
lente-ui
2 preien
trostomaten met stelen
3 el versgehakte peterselie
5 aardappelen
4 à 5 el zwart sesamzaad
1 kl grofgemalen zwarte peper
peper uit de molen en zeezout
versgemalen nootmuskaat
verse room
olijfolie van koude persing
1 versgeraspte sinaasappelschil
2 dl kalfsfond
bieslook
knoflookscheutjes (facultatief)
Bereiding
1. Snijd de gewassen prei in de lengte in smalle tagliatelle. Meng sesamzaad, grofgemalen peper en zeezout. Wrijf de tonijn in met olijfolie en haal door het sesammengsel. Verpak de vis in plasticfolie en laat rusten.
2. Stoom de aardappelen gaar in de schil, schil ze en plet met een vork. Voeg een scheut olijfolie en verse room toe, kruid met zout, peper uit de molen en nootmuskaat. Voeg fijngesnipperde lente-ui en peterselie toe en houd de puree warm.
3. Laat de kalfsfond tot de helft inkoken en voeg sinaasappelraspsel toe. Laat de saus nog even koken.
4. Smoor de prei langzaam in wat olijfolie. Was de trostomaten en laat de steeltjes zitten. Zet ze onder de grill tot ze openbarsten. Bak de tonijn kort aan beide zijden in olijfolie (het visvlees mag rosé blijven). Neem de vis uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat nagaren.
5. Versier de borden met een aardappeltorentje, trostomaten en prei. Versnijd de tonijn en leg op de prei. Giet de saus uit en versier met vers bieslook en lookscheutjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier