Tongscharfilets met ciabattabroodkruim en salsa verde-mayonaise
Voor 4:
Voor 4:
frituurolie (liefst zonnebloemolie)
1 sneetje ciabatta met zwarte olijven
50 g tarwebloem
2 losgeklopte eieren
12 x 65 g tongscharfilets
partjes citroen
Voor de salsa verde-mayonaise:
3 el peterselie
1 el muntblaadjes
3 el uitgelekte kappertjes
6 uitgelekte ansjovisfilets op olie
1 teentje knoflook
6 el mayonaise op basis van olijfolie
1 theelepel mosterd
1 el versgeperst citroensap
een halve theelepel zout
Hak voor de salsa verde-mayonaise de peterselie grof, samen met de munt, kappertjes, ansjovis en knoflook. Meng onder de mayonaise en roer er de mosterd, het citroensap en het zout onder.
Verhit de frituurolie tot 190°C. Snijd de korsten van de ciabatta en verkruimel de rest in de keukenrobot. Kruid de tongscharfilets met peper en zout en haal ze achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en het broodkruim. Frituur ze per twee gedurende 2 minuten, tot ze knapperig en goudbruin van kleur zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Dien op met de mayonaise en de partjes citroen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier