Voor 4:
4 tongfilets
200 ml witte wijn
1 laurierblad
1 kl peperkorrels
200 g zalm in fijne plakjes gesneden
4 kl zalmeitjes
2 takjes dille
1 onbespoten citroen
Voor de saus :
1 sjalot
200 ml witte wijn
200 ml vloeibare room
4 eierdooiers
Was de tongfilets en de zalm en dep droog. Schik twee plakjes zalm op elke tongfilet, bestrooi met dille en rol op. Maak vast met een houten prikker. Snij de citroen in schijfjes.
Verdeel de citroenschijfjes over de bodem van een stoommandje, leg de visrolletjes erop en bestrooi met zout. Dek af en laat 8 à 9 minuten stomen op een matig vuur boven de witte wijn met daarin het laurierblad en de peperkorrels.
Voor de saus : pel de sjalot, hak fijn en laat koken in de witte wijn. Laat voor de helft inkoken en haal door een zeef. Meng de gefilterde wijn met de room en de eierdooiers.
Doe alles opnieuw in de kookpan en verwarm al roerend tot de saus lichtjes begint in te dikken, zonder aan de kook te brengen. Voeg zout toe en bestrooi met witte peper. Giet wat saus in borden, schik de tongrolletjes in de saus en verdeel de zalmeitjes over de vis. Dien onmiddellijk op. Geef de saus er apart bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier