Tongrolletjes met spinazie

  • Moeilijkheid

Tongrolletjes met spinazie

180 calorieën per persoon

Voor 4:

Keukenhulpjes:

Kookfolie

stoomkoker

3 tongen van 350 g elk (laat ze door uw vishandelaar fileren tot 12 filets)

150 g jonge spinazieblaadjes

1 onbehandelde sinaasappel

250 g sojavermicelli

2 el sojasaus

1 el druivenpitolie

20 g verse gember

peper en zout

Schil de sinaasappel. Snij de schilletjes in fijne reepjes, leg ze op een bakplaat en laat ze 1 uur lang in de oven (180°C) drogen. Laat afkoelen, plet tot korrels en bewaar in een goed afgesloten bokaal.

Schil de gember, rasp hem fijn en laat hem marineren in de met 1 eetlepel water aangelengde sojasaus.

Leg 50 g gewassen en schoongemaakte spinazieblaadjes in de mand van de stoomkoker, stoom 30 seconden en haal ze er weer uit.

Spoel de tongfilets en dep ze droog. Leg ze plat op een plank, bestrooi ze met zout en de gedroogde sinaasappelschil, bedek ze met spinazieblaadjes en rol ze op.

Verpak elk rolletje in kookfolie en sluit de uiteinden goed af. Leg de verpakte rolletjes in de mand van de stoomkoker. Breng onderaan in de stoomkoker water aan de kook. Zet de mand met de tongrolletjes in het bovenste gedeelte en stoom 5 minuten.

Laat de sojavermicelli 2 minuten zwellen in kokend water, laat ze uitlekken en giet er de druivenpitolie en 2/3 van de sojasaus met gember bij. Hou warm in een kom.

Was de resterende spinazieblaadjes, snij ze in fijne reepjes en voeg ze bij de vermicelli. Schep de vermicelli in de borden, schik daarop de tongrolletjes en besprenkel ze met de rest van de sojasaus met gember.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content