Tongfilets met cider en witloof

  • Moeilijkheid

Nodig voor vier :

4 zeetongen van 300 g elk

8 stronken witloof

2 dl Normandische cider

100 g rundmerg in plakjes van 3 mm

200 g boter

1 dl room

1 dl visfumet (getrokken van de graten

kervel

De vissen in filets snijden (vraag eventueel hulp aan uw vishandelaar, neem de graten mee om visfumet van te trekken). De filets oprollen (of opknopen) en 5 minuten braiseren in cider en visfumet. De vis verwijderen, de saus inkoken, room toevoegen en de saus met klontjes malse boter opkloppen. Het witloof schoonmaken en braiseren in boter en eigen vocht. De plakjes merg kort onder de grill houden en op de stronken witloof schikken. Witloof en filets over warme borden verdelen, met saus overgieten en versieren met kervelpluksels. Opdienen met puree van waterkers.

Puree van waterkers bereidt men van de helft waterkers en de helft aardappelpuree. De puree mengen met een weinig room en kruiden met zout en peper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content