Tongfilets met basilicum en wortelsaus

Nodig voor vier:

Nodig voor vier:

2 zeetongen van 300/350 g

enkele takjes basilicum

2 takjes selder

1 dl droge, witte wijn

5 wortelen

80 g boter

3 witte peperkorrels

1 sjalotje.

De zeetongen fileren en de graten bewaren. De filets lichtjes platslaan. De vis kruiden met peper en zout en met de witte kant naar onder leggen. Op iedere filet wat blaadjes basilicum leggen, oprollen en bijeenhouden met een cocktailprikker. Een tak selder in stukjes snijden en samen met de wijn, de peperkorrels, het fijngesneden sjalotje, de resterende basilicumtakjes en de visgraten in een stoompot doen. Voeg 1 dl water toe en laat alles een kwartier zachtjes koken. Plaats de tongrolletjes in de stomer en stoom de vis 4 minuten. Laat de vis kort afkoelen. Verwijder het cocktailprikkertje al draaiende en snijd de rolletjes in twee. Maak de wortelen schoon. Pers het sap van de wortelen en van een tak selder met behulp van een sapcentrifuge. De visfumet tot 1/4 inkoken, het sap van de wortels toevoegen en opnieuw tot 1/4 van het volume inkoken. De saus zeven, terug opwarmen en van het vuur af opkloppen met klontjes koude boter. De gehalveerde tongrolletjes kort opwarmen in stomer of magnetron. De saus op voorverwarmde borden gieten en de vis in de saus schikken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content