Tongfilet met spinaziemousseline, coulis van rode paprika en blanke botersaus met saffraan
Voor 4:
Voor 4:
1 rode paprika
olijfolie
peper en zout
aardappelpuree
300 g verse spinazie
nootmuskaat
3 dl visfumet
1,5 dl droge witte wijn
2 dl room
250 g ijskoude boter
Â1/2 kl saffraandraden
8 tongfilets (van 2 tongen van mininum 650 g elk)
scheut droge witte wijn
shisopurper
Blaker de ongeschilde paprika zwart onder de grill of in open vuur. Laat afgedekt in een kom garen. Verwijder de schil, snij zaden en zaadlijsten weg. Snij het vruchtvlees fijn en mix met een scheut olijfolie. Roer er olijfolie onder, kruid met peper en vrij veel zout.
Maak bijna lopende aardappelpuree, werk op met boter en voldoende melk. Blancheer spinazie, snij fijn en meng onder de puree. Kruid met peper, zout, nootmuskaat. Kook visfumet met wijn en room in tot de helft. Monteer met de boter, kruid met peper, zout en saffraan.
Leg de tongfilets in een beboterde ovenschotel met een scheut droge witte wijn. Zet 4 minuten in de oven op 220°C. Schik een lepel paprikacoulis op de borden. Leg er een visfilet op en daarop wat spinaziemousseline. Dek af met een tweede filet. Lepel de saus rondom, werk af met een draai van de pepermolen en met shisopurper.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier