Tong met citroensaus

Nodig voor vier :

Nodig voor vier :

8 tongfilets

45 g bloem

1 ei

1 1/4 dl droge, witte wijn

125 g paneermeel

3 eetlepels boter

2 eetlepels olijfolie

2 kleine citroenen

4 eetlepels water

1 eetlepel gehakte bieslook

zout

versgemalen witte peper

Neem drie soepborden. Doe de bloem met wat peper en zout op een bord. Klop in het tweede bord het ei los met een lepel witte wijn. Doe het paneermeel in het derde bord. Bestuif de filets aan beide zijden met bloem, wentel ze door het ei en haal ze door paneermeel. Bak de gepaneerde filets aan beide zijden goudbruin in een mengeling van boter en olie. Leg de filets in een ovenschotel en houd ze warm in een lauwe oven. Schil de citroenen, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes. Laat de rest van de boter smelten in de koekenpan. Voeg de plakjes citroen, de rest van de wijn en het water toe en laat het vocht 4 minuten inkoken. Breng de saus op smaak met zout en peper. Vis, citroenschijfjes en saus op borden schikken en bestrooien met bieslook.

Dit recept komt uit Californië.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content