Voor 4:

1 kleine rundertong, 1 grote wortel, 1 gepikeerde ui (gepeld en bestoken met een 6-tal kruidnagels), 4 dl tomatensaus of passata, 1 dl madeira, peper en zout

Bereidingswijze:

Leg de rundertong 6 u. in koud water; vervang het water drie- tot viermaal. Giet de tong nadien af. Breng lichtgezouten water aan de kook en blancheer er de tong 5 min. in. Giet af en laat uitlekken.

Breng water aan de kook met de wortel en de gepikeerde ui. Leg er de tong in en pocheer op een zacht vuur in ongeveer 1 u. gaar. De tong is klaar wanneer de punt zacht is. Haal uit het water en verwijder het vel.

Breng de tomatensaus aan de kook en giet door een zeef. Doe er de madeira bij en controleer de kruiding. Snij de rundertong in plakjes en lepel er de saus over. Serveer met bijvoorbeeld aardappelpuree.

Voor 4:1 kleine rundertong, 1 grote wortel, 1 gepikeerde ui (gepeld en bestoken met een 6-tal kruidnagels), 4 dl tomatensaus of passata, 1 dl madeira, peper en zoutBereidingswijze:Leg de rundertong 6 u. in koud water; vervang het water drie- tot viermaal. Giet de tong nadien af. Breng lichtgezouten water aan de kook en blancheer er de tong 5 min. in. Giet af en laat uitlekken.Breng water aan de kook met de wortel en de gepikeerde ui. Leg er de tong in en pocheer op een zacht vuur in ongeveer 1 u. gaar. De tong is klaar wanneer de punt zacht is. Haal uit het water en verwijder het vel.Breng de tomatensaus aan de kook en giet door een zeef. Doe er de madeira bij en controleer de kruiding. Snij de rundertong in plakjes en lepel er de saus over. Serveer met bijvoorbeeld aardappelpuree.